یک توصیه برای کاهش ابتلای کودکان به خروسک
مطالعهای جدید نشان میدهد که اگر مادران در دوران بارداری از روغن ماهی و مکملهای ویتامین د (D) استفاده کنند، نوزادان و کودکانِ خردسال آنها کمتر در معرض ابتلا به خروسک (Croup) قرار میگیرند.
خروسک یک عفونت مسری و شایع در قفسه سینه است که موجب التهاب گلو شده و بر راههای تنفسی کودکان اثر میگذارد.
نشانههای این بیماری عبارت از سرفه خشک و کوتاه، صدای خشدار و سختی در تنفس است.
معمولا این بیماری خفیف است اما ممکن است بعضی از کودکان به درمان در بیمارستان و کمک تنفسی احتیاج پیدا کنند.
با انجام مجموعهای از آزمایشات مشخص شد کودکانی که مادرانشان روغن ماهی مصرف کرده بودند ۱۱ درصد خطر ابتلا به خروسک داشتند در حالی که آنهایی که مادرانشان روغن زیتون مصرف کرده بودند، ۱۷ درصد خطر ابتلا به خروسک را نشان میدادند.
همچنین در مادرانی که دز بالایی از ویتامین د مصرف کرده بودند، کودکان ۱۱ درصد خطر ابتلا به خروسک داشتند، در حالی که کودکان مادرانی که دز عادی از ویتامین د مصرف کرده بودند، ۱۸ درصد خطر ابتلا به این بیماری را نشان دادند.
بروستاد در رابطه با این یافتهها گفت: در حال حاضر هیچ واکسنی علیه پاتوژن (عامل بیماریزای) ایجادکننده این بیماری وجود ندارد. از اینرو، راهبردهای پیشگیرانه دیگری مورد نیاز است و اقدامهای آغاز شده در دوران بارداری ممکن است مهم باشند، زیرا خروسک در نوزادان و کودکان خردسال رخ میدهد.
به گزارش نیوز مدیکال نت، متخصصان میگویند مشخص نیست چرا ویتامین د و روغن ماهی این اثر مفید را دارند اما ممکن است دلیلش این باشد که این ترکیبات میتوانند سیستم ایمنی بدن را تحریک کنند تا به نوزادان و کودکان کمک کند بیماریها را بهطور موثرتری از بین ببرند.
(خبرگذاری ایسنا)