میانوعدههایی که خطر ابتلا به سرطان روده را افزایش میدهند
مطالعهای جدید نشان میدهد میانوعدهها و غذاهای فوقفرآوریشده از جمله تنقلات بستهبندیشده پرطرفدار و نوشیدنیهای شیرین، خطر ابتلا به سرطان روده را افزایش میدهند.
متخصصان علوم تغذیه و پزشکی در ایالات متحده آمریکا دادههای سه مطالعه بلندمدت سلامتی را که در آنها بیش از ۴۶ هزار مرد و تقریبا ۱۶۰ هزار زن شرکت داشتند و به مدت ۲۴ تا ۲۸ سال پیگیری شده بودند، بررسی کردند.
در این مدت ۳۲۱۶ مورد سرطان روده شناسایی شد. متخصصان از دادههای مربوط به این موارد ابتلا و رژیمهای غذایی آنان برای تعیین خطر ابتلا به سرطان روده استفاده کردند.
آنها دریافتند که غذاهای فوقفرآوری شده از قبیل نوشابه، تنقلات بستهبندیشده، نان، کیک و بیسکوییتهای صنعتی، مارگارین و محصولات آماده پیشفرآوریشده یا گرمکردنی با خطر بالاتر ابتلا به سرطان روده مرتبط هستند.
(خبرگزاری ایسنا)