پزشکی و سلامت

مصرف این روغن ابتلا به زوال عقل را کاهش می‌دهد

مطالعات محققان دانشگاه هاروارد آمریکا نشان داده که استفاده از روغن زیتون، به جای چربی‌هایی مانند مارگارین و سس مایونز، می‌تواند خطر مرگ ناشی از زوال عقل را کاهش دهد.

زوال عقل که بیماری آلزایمر شایع‌ترین شکل آن است، طیفی از علائم را شامل می‌شود که بر حافظه و توانایی‌های ذهنی تأثیر می‌گذارند تا جایی که زندگی روزمره را مختل می‌کنند.

دانشمندان برای بررسی ارتباط بین رژیم غذایی و مرگ‌های مرتبط با زوال عقل، داده‌های مربوط به وضعیت سلامتی بیش از ۹۰ هزار شهروند ایالات متحده آمریکا را در یک دوره ۳۰ ساله تجزیه و تحلیل کرده‌اند. از این تعداد ۴ هزار و ۷۴۹ نفر بر اثر زوال عقل جان باخته بودند.

براساس گزارش مدیکال نیوز تودی، محققان دریافتند افرادی که روزانه بیش از نصف قاشق غذاخوری روغن زیتون مصرف کرده بودند در مقایسه با افرادی که هرگز آن را مصرف نکرده یا به ندرت مصرف کرده بودند ۲۸ درصد کمتر در معرض خطر مرگ ناشی از زوال عقل قرار داشتند.

این پژوهش نشان داد که جایگزین کردن روغن زیتون به جای یک قاشق چای‌خوری مارگارین یا مایونز در روز، باعث کاهش خطر مرگ ناشی از زوال عقل به میزان ۸ تا ۱۴ درصد خواهد شد.

مطالعات قبلی نشان داده بود افرادی که از روغن زیتون به جای چربی‌های فرآوری شده یا حیوانی استفاده می‌کنند به طور بالقوه از سلامت بیشتری برخوردارند. برخی مطالعات نیز مصرف بیشتر روغن زیتون را با کاهش خطر بیماری قلبی مرتبط دانسته‌اند.محققان می‌گویند ماده‌ای به نام "اسید اولئیک" موجود در روغن زیتون ممکن است عامل مؤثر در این زمینه باشد.

محققان توصیه می‌کنند که برای بهره‌مند شدن از اثرات مثبت مصرف روغن زیتون، مردم روزانه یک تا پنج قاشق غذاخوری از این روغن را در رژیم غذایی روزانه خود بگنجانند.

بر اساس آمار سازمان جهانی بهداشت، بیش از ۵۵ میلیون نفر در سراسر جهان از زوال عقل رنج می‌برند و تخمین زده می‌شود که سالانه ۱۰ میلیون مورد جدید به این رقم اضافه ‌شود. زوال عقل همچنین هفتمین علت مرگ و میر در میان افراد مسن شناخته شده است.

بیشتر بخوانید:

هشدار؛ یبوست می تواند نشانه خطر ابتلا به این بیماری باشد

۴۷۲۳۶

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خبرهای مشابه