پزشکی و سلامت

حل معمای چگونگی رسیدن ویروس کرونا به مغز

ویروس کرونای نوظهور همیشه با چندین نشانه مربوط به مغز و اعصاب در ارتباط بوده است اما این‌که چطور به مغز می‌رسد تاکنون به‌ صورت معمایی باقی مانده بود.

اما حالا مطالعه‌ای جدید آشکار کرده است این ویروس که باعث بیماری کووید-۱۹ می‌شود چطور تونل‌ها و پل‌های نانولوله‌ای کوچک و ریز را می‌رباید و از طریق آنها، سلول‌های عفونی شده و بیمار را به نورون‌ها (سلول‌های عصبی) وصل می‌کند و به این ترتیب مغز را بیمار می‌کند.

این تحقیق که هفته پیش در مجله ساینس ادونسز (Science Advances) منتشر شد نشان می‌دهد چگونه پاتوژن (عامل بیماری‌زا) بدون داشتن «گذرگاه» کلیدی گیرنده ای‌سی‌ئی ۲ (ACE2) که ویروس معمولا موقع بیمار کردن سلول‌ها به آن می‌چسبد، به داخل نورون‌ها نفوذ می‌کند.

مطالعات نشان داده‌ کووید با چندین نشانه نورولوژیکی (مغز و اعصابی) در ارتباط است.

این نشانه‌ها شامل از دست دادن چشایی یا بویایی و اختلال‌های شناختی مانند از دست دادن حافظه و مشکلات تمرکز است که به‌طور عموم آن را «مه مغزی» می‌نامند و هر دو در طول مرحله حاد بیماری و در بلندمدت با سندرم «کووید طولانی» اتفاق می‌افتد.

با این حال، سازوکاری که باعث می‌شود این بیماری ویروسی به مغز برسد تاکنون به‌ صورت معمایی باقی مانده بود.

پژوهشگران انستیتو پاستور و آزمایشگاه‌های سی‌ان‌آراس (CNRS) در فرانسه در این مطالعه جدید از شیوه‌های پیشرفته میکروسکوپ الکترونی استفاده کردند تا نشان دهند ویروس سارس-کوو-۲ (Sars-CoV-2) نام علمی ویروس کرونای نوظهور- نانولوله‌ها را می‌رباید.

(خبرگزاری ایسنا)

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خبرهای مشابه