۷ ماده غذایی که مصرف آنها به نفع سلامت رودهها نیست
باکتریهای مفید موجود در رودههای شما برای هضم موثر مواد غذایی لازم و مسئول تجزیه مواد غذایی خاصی هستند که بدن شما نمیتواند به تنهایی هضم کند. این باکتریها همچنین منجر به تقویت انرژی و سیستم ایمنی بدن میشوند اما مشکل این است که گاهی اوقات عادات بد غذایی میتواند عملکرد این باکتریها را دچار مشکل کرده و کیفیت زندگی شما را کاهش دهد.
تمام مواد غذایی در نهایت در روده تجزیه میشوند و به شکل سادهای وارد بدن میشوند که میتواند وارد جریان خون شده و به عنوان مواد مغذی در بدن ما تحویل داده شود که این امر تنها با یک سیستم گوارشی سالم امکان پذیر است.
بنابر اعلام دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، خطرناکترین غذاها که تعادل باکتریهای روده را بهم زده و سلامت این عضو بدن را تحت تاثیر قرار میدهند شامل موارد زیر هستند:
ـ دانههای با گلوتن بالا: اگرچه فیبر موجود در دانهها عملکرد روده را بهبود میبخشد، گلوتن دانههای تصفیه شده میتواند منجر به برخی مشکلات گوارشی شود. گلوتن به طور صحیح هضم نشده یا متابولیزه نمیشود و در نتیجه عوارضی مانند آلرژی یا واکنشهای جانبی را به همراه دارد. مصرف بیش از حد گلوتن منجر به افزایش سطح التهاب میشود و اگر این التهاب کنترل نشود، با بیماریهای خودایمنی مانند دیابت، آرتروز، آلزایمر، لوپوس، فیبرومیالژیا، ام اس و بیماری کرون همراه خواهد بود.
ـ گوشت قرمز
ـ غذاهای سرخ شده
ـ لبنیات
ـ غذاهای تند
ـ قهوه و نوشابه
ـ مواد غذایی کنسرو و پردازش شده
(خبرگزاری ایسنا)