فناوری نوین

چین بازی اینترنت ماهواره‌ای را شروع کرد

چین یک ماهواره آزمایشی جدید از مرکز پرتاب ماهواره Xichang در استان سیچوان در جنوب غربی چین به فضا فرستاد. این ماهواره بر روی یک موشک حامل Long March-۲D در ساعت ۶ بعدازظهر پرتاب شده (به وقت پکن) و وارد مدار برنامه‌ریزی شده است. از این ماهواره برای آزمایش فناوری‌های اینترنت ماهواره‌ای استفاده خواهد شد. این پرتاب ۴۹۸ اُمین مأموریت پروازی سری موشک‌های حامل لانگ مارچ بود.

بیشتر بخوانید:

به گزارش تسنیم، کشور چین از سال ۱۹۷۰ با نخستین پرتاب فضایی خود، به رده کشورهای صاحب فناوری فضایی اضافه شد و از آن مرحله به بعد شروع به توسعه انواع ماهواره‌برها در کلاس‌های وزنی مختلف با توانایی حمل محموله‌های متفاوت کرد و همزمان فرایند تحقیقات و ساخت انواع ماهواره‌های سنجشی، مخابراتی، ناوبری و آزمایشی را در دستور کار قرار داد که از این راه، تجربیات بسیاری بدست آورد و توانست سبد محصولات خود را گسترش دهد.

چینی‌ها با تدوین برنامه‌های بلندمدت ۱۰ تا ۴۰ ساله و نیز برنامه‌های کوتاه‌مدت ۵ ساله، چشم‌انداز و برنامه‌ مأموریت‌های فضایی کشور را تعریف و تدوین می‌کنند و همواره براساس آن پیش می‌روند؛ به عنوان نمونه، برنامه اعزام فضانورد که در دهه ۶۰ میلادی تعریف شده بود، ۴۰ سال بعد و در سال ۲۰۰۳ با اعزام نخستین فضانورد چینی به فضا محقق شد؛ لازمه و پیش‌نیاز این قبیل موفقیت‌ها، برنامه‌ریزی دقیق، ثبات مدیریتی، تحقیقات پیوسته و پایدار، توسعه متناسب زیرساخت‌ها و گسترش توانمندی‌ها در انواع فناوری‌های مورد نیاز است.

چین بعد از آمریکا، دومین کشوری است که در حوزه فضایی بیشترین سرمایه‌گذاری را می‌کند و طبق آماری که در سال ۲۰۱۸ منتشر شد کشور آمریکا با ۴۱ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در صنعت فضایی پیشرو جهان است و کشور چین با ۵.۸ میلیارد دلار رتبه دوم را دارد البته هر چند میزان سرمایه‌گذاری‌ها بسیار مهم و حائز اهمیت است اما نکته بسیار مهم‌تر، بررسی روند توسعه یک کشور است؛ به عنوان مثال سرمایه‌گذاری‌ فضایی چین در سال ۲۰۱۸ نسبت به ۲۰۱۷، بیش از ۵۵۰ درصد رشد داشته است یعنی بیش از ۵ برابر! که این امر حاکی از اهمیت این حوزه برای چین و در واقع نمایانگر عزم این کشور برای رشد جهشی است.

بیشتر بخوانید:

۵۸۵۸

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خبرهای مشابه