همکاری شرکت CinnaGen و Vaxine در جهت تولید واکسن SpikoGen
همکاری مشترک شرکت استرالیایی Vaxine و شرکت سیناژن
Vaxine یک شرکت بیوتکنولوژی استرالیایی است که در سال ۲۰۰۲ برای نوآوری در ساخت انواع واکسنها تاسیس شد و تجربهی همکاری در بیش از ۱۰۰ پروژه مشترک واکسن را داشته است.
به گزارش پایگاه خبری نوآور طب واکسن مقابله با ویرووس Covid-19 با افتخار در کشورمان در مطالعات بالینی فاز سوم قرار دارد.
شرکت سیناژن که پیشتاز در تولید داروهای بیوتکنولوژی در کشورمان است و همواره کمک شایانی در زمینه صادرات داروهای بیوتکنولوژی به کشورهای مختلف را دارد و به طبع آن عامل موثری در زمینه ارز آوری به کشورمان در صنعت داروسازی دمی باشد ، به همراه شرکت بزرگ Vaxine استرالیا و در جهت تولید واکسن SpikoGen می کوشد.
مطالعات واکسن کرونا اسپایکوژن
چرا واکسن اسپایکوژن؟
واکسن اسپایکوژن در استرالیا، مطالعات حیوانی و فاز یک انسانی را با موفقیت پشت سر گذاشته است. این واکسن در مطالعات حیوانی بر موشها، میمونها و راسوها، باعث ایجاد ایمنی قابلقبول در برابر ویروس و جلوگیری از بروز بیماری شده است. مطالعه بالینی فاز یک اسپایکوژن با هدف بررسی ایمنی و تحمل پذیری این واکسن در ۴۰ داوطلب سالم بزرگسال (با سن بین ۱۸ تا ۶۵ سال) در تیر ۱۳۹۹ در شهر آدلاید استرالیا انجام شد.
وجود پروتئین Spike در سطح ویروس کرونا (SARS-CoV-۲) یکی از مهمترین ویژگیهای ساختمانی این ویروس است. بنابراین، پروتئین Spike میتواند یک هدف مناسب برای تهیه انواع واکسن علیه بیماری کرونا باشد.
بههمراه واکسن، افزودنی استانداردی به نام ادجوانت استفاده میشود که ایمنی پرقدرتتر و با دوامتر در مقابل ویروس را ایجاد میکند. ادجوانتها در بیشتر واکسنها از نوع نمکهای آلومینیومی هستند، اما در واکسن استرالیایی-ایرانی اسپایکوژن از ادجوانتهای غیرآلومینیومی استفاده شده است؛ چرا که هم ایمنی مطلوبی ایجاد میکنند و هم عوارض کمتری نسبت به ادجوانتهای آلومینیومی دارند.
واکسن استرالیایی-ایرانی اسپایکوژن یک واکسن Subunit است؛ به این معنی که برای تهیه واکسن، تنها از بخشی از ساختمان ویروس بهجای خود ویروس کرونا (بهصورت کشتهشده یا ضعیفشده) استفاده شده است که باعث میزان بالایی از تحریک سیستم ایمنی میشود.
این نوع طراحی میتواند احتمال بروز عوارض جانبی ناشی از واکسن را کاهش دهد و بسیار ایمن تلقی میشود. واکسن کرونا اسپایکوژن با استفاده از روشهای مهندسی ژنتیک تهیه و تولید شده است. شرکت داروسازی سیناژن تجربه طولانی و چندین ساله در تولید انواع پروتئینهای نوترکیب برای درمان بیماریهای مختلف مانند اماس، آرتریت مفصلی، انواع سرطان، دیابت و … دارد و تولید پروتئین نوترکیب برای واکسن کرونا را نیز بر پایه همین تجربه دنبال کرده است.
پاسخ سیستم ایمنی به واکسن کرونا اسپایکوژن
پس از تزریق واکسن اسپایکوژن، پروتئین نوترکیب Spike در بدن توسط انواعی از سلولهای ایمنی به نام سلولهای عرضهکننده آنتیژن (antigen-presenting cells) جمعآوری میشود. در قدم بعدی، این سلولها بخشهایی از پروتئین Spike را در سطح خود نمایان میکنند. با قرارگرفتن بخشهایی از پروتئین Spike در سطح سلولهای عرضهکننده آنتیژن، این پروتئین توسط سلولهای دیگری از سیستم ایمنی به نام سلولهای T کمککننده (helper T cells) شناسایی میشود.
فعالشدن سلولهای T کمککننده باعث فراخوانی بخشهای مختلف سیستم ایمنی برای مقابله میشود. در ادامه، سلولهای T کمککننده، سلولهای دیگری را در سیستم ایمنی به نام سلولهای B و T فعال میکنند. سلولهای B توانایی تولید پادتن (آنتیبادی) علیه پروتئین Spike را خواهند داشت و همچنین سلولهای T از مکانیزمهای دیگری باعث ایجاد ایمنی در برابر ویروس خواهند شد.
بعد از تزریق واکسن کرونا اگر ویروس به بدن فرد واکسینه وارد شود، سیستم ایمنی بدن به سرعت فعال شده و با ترشح پادتن و غیرفعال کردن سلولهای آلوده به ویروس، از گسترش آن در بدن جلوگیری میکند.
جهت ثبت نام در مطالعات بالینی این واکسن سایت https://spikogen.com معرفی شده است.
من و خانواده ام در جهت کمک به تولید هرچه سریعتر این واکسن ، در مطالعات بالینی فاز سوم شرکت کردیم و به شدت راضی هستیم .
ممنونم از خانواده ی بزرگ سیناژن که در محیطی کاملا در خور شان و با نهایت احترام امور مطالعات رو به انجام رساندند.