راهکار بحث برانگیز سوئد برای کووید نتیجهبخش بود؟
در اوایل آغاز همه گیری کووید-۱۹ بسیاری از نقاط جهان محدودیتهای تردد اعمال کرده و تعطیل شدند اما سوئد همچنان به فعالیت عادی خود ادامه داد. رویکرد این کشور در مواجهه با این بیماری بحث برانگیز بود و برخی آن را “تجربه سوئد” نامیدند. با گذشت حدود دو سال و نیم از شروع همهگیری، امروز در مورد نتایج این “تجربه” چه میتوان گفت؟
به گزارش ایسنا، ابتدا، بر چگونگی استراتژی مهار کووید در سوئد مروری داشته باشیم. این کشور تا حد زیادی به برنامه همه گیری خود که در اصل برای مواجهه با همه گیری احتمالی آنفلوآنزا توسعه یافته بود، پایبند بود. به جای اعمال قرنطینه، هدف دستیابی به فاصله گذاری اجتماعی از طریق توصیه های بهداشت عمومی بود.
مردم سوئد تشویق شدند در صورت امکان دورکاری کنند و سفرهای داخلی را محدود کنند. علاوه بر این، از افراد ۷۰ ساله یا بالاتر خواسته شد که ارتباطات اجتماعی خود را محدود کنند و از افرادی که علائم کووید داشتند خواسته شد تا خود را قرنطینه کنند. هدف این بود که از سالمندان و سایر گروههای پرخطر در برابر بیماری محافظت شود و در عین حال سرعت انتشار ویروس کاهش پیدا کند تا نظام سلامت تحت فشار قرار نگیرد.
آیا رویکرد سوئد نتیجه داد؟
اگرچه سوئد در موج اول بیماری به شدت ضربه خورد، مجموع مرگ و میر آن در طول دو سال اول همهگیری کمترین میزان در اروپا بود. تصمیم برای باز نگه داشتن مدارس ابتدایی نیز نتیجه بخش بود. بروز کووید شدید در کودکان کم بوده است و نتایج بررسی اخیر نشان داد که کودکان سوئد مانند دانش آموزان کشورهای دیگر دچار افت تحصیلی نشدند.
در این شرایط، استراتژی سوئد از “یک فاجعه” و ” رویدادی هشداردهنده” به “موفقیت اسکاندیناوی” تبدیل شد. اما برای بیان هر گونه نتیجه گیری مرتبط، بسیار مهم است که کمی بیشتر در مورد برنامه سوئدی ها در این همه گیری مطالعه کنیم.
(خبرگزاری ایسنا)