پزشکی و سلامت

جلوگیری از تبدیل شدن خال ها به کشنده ترین نوع سرطان پوست

دانشگاه بوستون آمریکا اعلام کرد: ممکن است خال های پوستی به نوعی سرطان جهش پیدا کنند.

معلوم شد که امکان جهش خال های پوستی به نوعی سرطان وجود دارد اما فعال کردن پروتئین‌هایی که رشد سلول‌ها را تنظیم می‌کنند به جلوگیری از جهش خال‌ها به ملانوم(غده سرطانی) کمک می‌کند.

به نقل از دانشگاه بوستون و طبق تحقیقات جدید دانشکده پزشکی این دانشگاه،در یک تکه کوچک پوست که بزرگ تر از یک سانتی متر هم نیست، میلیون‌ها سلول وجود دارد که همگی وظایف مختلفی را انجام می‌دهند، مانند محافظت از ما در برابر باکتری‌ها و تشخیص دما. بخشی از آنها ملانوسیت ها هستند، نوعی سلول که به تولید ملانین اختصاص دارد، ماده ای که به پوست، چشم ها و موهای ما رنگ می دهد و اگر توسط اشعه ماوراء بنفش خورشید تحریک شود، می توانند خال یا علائم زیبایی ایجاد کنند.

اگرچه خال‌های بی‌ضرر بسیار هستند، اما برخی از آنها به رشد و جهش ادامه می‌دهند تا زمانی که به ملانوم، کشنده‌ترین نوع سرطان پوست تبدیل شوند. در حالی که ملانوما تنها حدود ۱ درصد از کل سرطان های پوست را تشکیل می دهد، اما باعث اکثر مرگ و میرهای مرتبط با سرطان پوست می شود، که بیشتر در افراد زیر ۳۰ سال، به ویژه زنان، ایجاد می شود. تقریباً ۳۰ درصد ملانوم ها از خال های موجود روی پوست شروع می شوند. در حالی که برخی دیگر رشد نمی کنند.

آیا همان عملکرد مولکولی که از تکثیر خال های معمولی جلوگیری می کند می تواند در سلول های سرطانی اعمال شود؟ تیمی از محققان به رهبری دانشگاه بوستون پاسخ هایی دارند و یافته های آنها می تواند به اهداف دارویی جدیدی برای درمان موفقیت آمیز سرطان منجر شود.

(خبرگزاری ایسنا)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خبرهای مشابه