ادامه انتقادات مجلسی ها از هیات نظارت مجمع تشخیص /خواص ناراضی هستند زیرا…
ابوالفضل ابوترابی ،نماینده مردم نجف آباد، تیران و کرون در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: بر این اساس تبلور جمهوریت و دموکراسی اسلامی در قوه مقننه رخ می دهد؛ در واقع مجلس شورای اسلامی یکی از سوپاپ های اطمینان است که می تواند برای مدیریت انرژی جامعه از طریق دموکراسی که در قانون اساسی ذکر شده نقش ایفا کند.
وی ادامه داد: این مهم در حالیست که امروزه مشاهده می شود با عملکرد ریاست مجمع، متاسفانه مولفه سوپاپ دموکراسی که یکی از اطمینان های کشور و نظام تلقی می شود و جمهوریت نظام دچار مشکل می شود و این امر برای آینده کشور خطرناک است.
خواص و جریان انقلاب از مجمع تشخیص مصلحت نظام ناراضی هستند
عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مجلس در تشریح این شاخص، بیان کرد: در واقع جمهوریت و اسلامیت را با عملکرد بسیار بد هیات عالی نظارت مجمع دچار مشکل می کنیم و قطعا در آینده دچار آسیب های متعدد می شویم؛ به نظر باید قوانین مهمی اجرایی میشد تا مشکلات مردم برطرف شود اما نارضایتی های زیادی را حتی بین خواص و جریان انقلاب ایجاد کرده است.
پسلرزههای رد مصوبات مجلس در مجمع تشخیص مصلحت/ نماینده مجلس: نباید بیش از اندازه مته روی خشخاش بگذارند
این نماینده مردم در مجلس یازدهم با اشاره به اهمیت جایگاه مجمع تشخیص مصلحت نظام، افزود: نباید فراموش کرد مجمع قرار بود محل حل اختلاف بین مجلس و شورای نگهبان باشد اما امروزه بالعکس شده و هیات عالی نظارت مجمع به یک طرف مناقشه تبدیل شده است؛ در واقع مجلس و شورا موضوعی را تصویب و تایید می کنند اما هیات مذکور احترام لازم به مجلس نمی گذارد و آن را به عنوان قوه مستقل حساب نمی کند و خو به یک قوه مستقل تبدیل شده است. حتی می توان اذعان کرد شورای نگهبان نیز در آیند نزدیک به سرنوشت مجلس تبدیل می شود که این امر خلاف قانون اساسی و منویات امام راحل است. امام راحل(ره) و قانون اساسی، جمهوری اسلامی ایران را اساس می دانند و ایشان فرمودند: «جمهوریت و اسلامیت، نه یک کلمه بیشتر و نه یک کلمه کمتر».
ابوترابی با تأکید بر اینکه طی چهار سال گذشته شاهد فرصت سوزی بودیم زیرا نمایندگان مصوباتی داشتند که می توانست مشکلات مردم را حل کند، تصریح کرد: با بهانه گیری های هیات عالی نظارت مجمع موضوع شفافیت عملا نابود شد؛ حتی پروژه های متعدد کشور به دلیل نداشتن قیر رایگان معطل ماند و این در حالی است که مصوبات قانونی خوبی در این زمینه ها وجود داشت.
انتقاد آملیلاریجانی از نقش رئیسی در رد طرح «شفافیت» در مجمع تشخیص مصلحت
نماینده مردم نجف آباد، تیران و کرون در مجلس با اشاره به اینکه باید با فعالیت هایمان مردم را امیدوار کنیم، گفت: در مثالی دیگر می توان به طرح ابطال اسناد عادی اشاره کرد که مشگل گشا بود و ۵۰ درصد پرونده های دادگستری مربوط به این موضوع را کاهش می داد اما از سوی مجمع رد شد؛ هر چند با تدبیر رهبر انقلاب مجبور شدند مجددا برای بررسی به صحن بیاورند.
عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مجلس با اشاره به دیگر مصوبات قوه مقننه که می توانست راهگشا باشد اما از سوی مجمع نهایی نشد، گفت: شرایط کاندیداتوری ثبت نام ریاست جمهوری از سوی نمایندگان مصوب و در شورای نگهبان تایید شد اما آن را رد کردند؛ بر این اساس مشاهده شد که در دوره قبل چه اتفاقاتی رخ داد که نتیجه رد شدن موضوع یاد شده از سوی هیات عالی نظارت مجمع بود.
وی اظهار کرد: در مثالی دیگر می توان به مسئله واردات خودرو اشاره کرد که وقت و هزینه زیادی را از مجلس و کشور گرفت اما هیات عالی نظارت مجمع آن را رد کرد. هر چند در این موضوع مجلس پافشاری کرد و افکار عمومی نیز فشار آورد لذا آنها کوتاه آمدند.
دست فرمان کنونی مجمع جمهوریت و دموکراسی نظام اسلامی را دچار مشکل خواهد کرد
ابوترابی با بیان اینکه طرح های بسیار عالی که منافع مردم را تامین می کرد طی چهار سال گذشته رد یا مسکوت گذاشته شده و حتی روند بررسی برخی از آنها طولانی شده که بر این اساس مردم هیچ اثر مطلوبی از آن ندیده اند، تصریح کرد: بدون شک با این دست فرمان قطعا جمهوریت و دموکراسی نظام اسلامی دچار مشکل خواهد شد.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم تاکید کرد: با این روند باید قوه مقننه و شورای نگهبان را کلا جمع کنیم زیرا نیازی نیست و مجمع می تواند خودش در موضوعات مختلف تصمیم گیری کند؛ هزینه های زیادی در کشور می شود تا مجلس شکل بگیرد و پژوهش های مختلفی برای تصویب قوانین انجام می شود تا قانون کارآمد مصوب و نهایی شود اما با این روند همه آنها بی معنی شده اند. حتی بر اساس رویه کنونی مجمع باید خودش پاسخگوی مردم باشد.
انتقاد از نادیده گرفتن نیازها و دغدغه های مردم
عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مجلس در ادامه با انتقاد از نادیده گرفتن نیازها و دغدغه های مردم، گفت: مسئله تامین اجتماعی کارگران ساختمانی موضوع مهمی بود که برای آن اشتباهی رخ داد و مجلس می خواهد آن را تصحیح کند اما اجازه آن را نمی دهند؛ در این راستا چه کسی باید مشکلات مردم را حل کند؟ ما نماینده مردم هستیم نه مجمع! نمایندگان در میان مردم هستند نه اعضای مجمع! زیرا پشت درهای بسته نمی شود درباره موضوع قیر، آسفالت و حتی شفافیت تصمیم گرفت!
ابوترابی با اشاره به اینکه با رویه کنونی قطعا مردم از حاکمیت و نظام دور می شوند، تصریح کرد: این مهم در حالیست که ما کشوری مردم پایه داریم و نباید مردم را از دست دهیم.
وی با تأکید بر اینکه امروزه جّریان انقلابی مسئله شفافیت را مطالبه می کند لذا همه مجموعه ها باید شفاف باشند، افزود: باید نظارت بر مصوبات مجمع بر اساس سیاست های کلی صورت بگیرد و از نظر عقلی مجموعه ای باید این مسئولیت را بر عهده داشته باشد؛ می توان اذعان کرد عملکرد ریاست فعلی مجمع در این رابطه دارای اهمیت است زیرا در دوره های قبل روسای مجمع شاهد چنین وضعیتی نبودیم.
طبق نظر امام راحل نیز «مجلس در راس امور قرار دارد»
عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: مطابق قانون اساسی نمایندگان باید پاسخگوی مردم باشند و می توانند در همه امور نظارت داشته باشند و طبق نظر امام راحل نیز «مجلس در راس امور قرار دارد» اما متأسفانه به درستی عملی نمی شود.
۲۷۲۲۰